Tuesday, September 1, 2009

Sehari sebelum merdeka

Muhammad: "Yeah...Mama dan Ayah belikan kereta sorong baru untuk saya".
Ayah belikan kat warehouse sales Hytex, jenama Tenderly.

Mama: "Alhamdulillah, Mama punya Blue Haze dah sampai umah kita dengan selamat"

Tapi Ayah rasmikan dulu la. Nak buat cemana. Mama masih berpantang. Jalan-jalan bersamanya pon belum sempat lagi. Anak-anak dah enjoy ke sana ke mari. Mama risau aa cemana nak parking kereta ni kat opis Mama tu nanti? takut tak pandai bajet aa masa nak parking kereta ini. Ok, Mus'ab dan Mawaddah balik kampung nanti jangan gaduh lagi, masing-masing dah ada tempat sendiri yer.

Begitulah citernyer, 2 kereta sampai ke rumah kami sebelum merdeka. Ala-ala kereta merdeka la ni.

Kami ada satu lagi surpriseeeee...tungguuuu next entry la yer

13 comments:

ummi said... Reply To This Comment

exora eh? keta panjang mmg susah nak parking. sib baik keta en tebby ada kamera belakang. kat depan takde kamera.. dakulah kameranya. kena turun tengok.

y@tipruzz said... Reply To This Comment

raya sakan ngeeeee!!!
baby baru keta baru...sure gumbira kan :)

aida said... Reply To This Comment

tahniah tahniah ada exora baru, nanti kasi review exora okesss

LiTtLe m3 said... Reply To This Comment

kak.. review exora pls.. before kami membelinya :)

p!nkerton said... Reply To This Comment

wahh best2 dapat kerete baru, besar pulak tu. lepas ni sure best gi jalan2 holiday :)

Farra said... Reply To This Comment

k.tie~dah le i drive sesorang to opis..ingat nk prektis parking kat annexe la ari sabtu/ahad be4 start kojee

yati~syukur alhamdulillah, jumpa kat kulim nooo

aida n baiti~review berlambak kat forum exora wehhh

fateh~ bleh tambah anak lg kuikui

sikulat said... Reply To This Comment

praktis praktis.. itu farra pemandu yg berpengalaman tuh.. kite nak masuk / kuar annexe cam seram sejuk rase..

hahahahh

Tyha said... Reply To This Comment

Cantik kaler dia.Sebab jarang nampak kaler ni...biasanya putih ngan hitam yang banyak kat jalan.

Mommy said... Reply To This Comment

Salam... Farra & Deman, selamat berkereta baru, Muhammad... enjoy your kereta sorong.... take care... nampak dah besar la baby!! berapa kg sekarang?

Ain said... Reply To This Comment

best tuh.nanti blh test drive!wink..

Farra said... Reply To This Comment

semah~pengalamanku bawa kete manual sedan bertahun-tahun , tak sama kot ngan kete ni sgt..wajib prektis!

k.tyha~memula nak itam, tp kang puas asik kene cuci kete

k.chor~nampaknya dah bobot, tapi dh lama tak timbang beratnya

k.ain~mai la sini berbuka puasa dan test drive :D

kaezrin said... Reply To This Comment

wahhh best best

lps nih awak masuk keje kiter gi ayam golek ok..

Farra said... Reply To This Comment

k.elin~tak puas lg ke mkn ayam golek dr bazar ramadan? hehe :p