Monday, July 6, 2009

Saturday Outing

Kisahnya, adikku nak register program Ijazah @ UITM Melaka hari Sabtu. Katanya, ada lagi borang yang belum disahkan. So, nak tak nak kakaknyer kene singgah gak pejabat Sabtu pagi nak cop pengesahan beberapa dokumennya. Inilah namanya Unplanned Saturday Outing ;)

Destinasi 1: Pejabat Mama @ Bangsar

Meriah pulak jadinya hari Sabtu pagi tu sebab 3 opismate pon mai opis buat kerja sket. What a coincidence! Meriah you....Aku amik kesempatan fax permohonan GL ke PM Care. Menu utama kami: Nasi Lemak Zaki kegermaran Mus'ab. Siap sume dokumen, my parents dan adik singgah tepi jalan kat pejabat dan terjadilah sesi penyerahan dokumen dan bersalaman :) . Meriah lagi adik iparku pon ada sekali....



Destinasi 2: KLCC dan sekitar tamannya

Destinasi pertama bila masuk KLCC gi Kedai Gambar sbb mak buat gambo passport instant, then wajibun la Kinokuniya. Macam biasa, mesti ratusan punya ongkos habis. Tade ruginyala. Aku sengaja beli buku buat teman di masa pantang. Lepas tu ingat nak tgk show Dinasor kat Petrosains, tapi show mula jam 2pm. Malas nak tunggu kami gerak ke taman. Mawaddah sangat emosi sebab Kolam Kekanak ditutup utk kerja naiktaraf. Menangis beb! Kami pujuk main kat taman permainan je la...kemain suka! Kalau boleh nak main lama, tapi ade sket hujan turun. Kami rasa syukur sgt boleh le ajak gi solat kat Masjid. Tangkap gambo ngan Kepala Trex pon cukup le ye dok...Malas nak tunggu show ...

A frugal outing..sampai kat taman KLCC kami makan roti canai tapau dr Taman Ehsan. Nak wat cemana paginya terlebih beli selain nasi lemak. Syokla piknik kat taman..angin sepoi-sepoi bahasa...
Lihatla Mawaddah yg emosi! Tu baru lepas nangis tu sbb tak dpt mandi kolam kekanak! Kali terakhir depa mandi kat situ awal tahun lepas rasanya..cian cian

Destinasi 3 : Pejabat Abang.
Gambo tak tangkap :p First time gi opisnya.

Penatnya buat senaman kaki youu..maybe elok utk ibu sarat

4 comments:

Tyha said... Reply To This Comment

Cute je muka org merajuk!

eLLe said... Reply To This Comment

kuat lagi ko jejalan erk farra..hehe..

Farra said... Reply To This Comment

k.tyha~pueh den pujuk dia! hehe

shell~kot2 yg last before bersalin..sian kids nak jejalan hehe

n o r s a b r i n a t a l i b said... Reply To This Comment

cantik tudung... hehehe