Sunday, July 26, 2009

Project DIY yang sempoi...

Ala....projek DIY biasa-biasa aje....

Sarung Bantal DIY Oleh Mama:
Petang Jumaat aku jahit sarung bantal Giant. Mesti buat 2 jenis sebab satu Mawaddah akan claim dia punya dan lagi satu Mus'ab akan claim dia punya. Teringat balik beli bantal besau ni kat Sogo 2/3 years back kot...Bantal besau ni memang tade sarung bantal, ianya corak kartun. Dek kesian tengok banyak kesan tompok air susu kekanak berdua ni, so aku buatkan la sarungnya di petang Jumaat ( MC day). Baru la selera sket nak lepak atas bantal di depan tv ;)

Kos kain: RM2.80/meter
Kain yang diperlukan: 4 meter ( 2 meter untuk 1 sarung bantal besau)
Mawaddah kata yg kaler Purple ni dia punya. Saje letak sket kain satin Purple kat tepi sebab jumpa kat umah emak. Mulanya dah buat sikit renda, tapi rasa sakit plak pinggang jahit lelama. Tapi kalau dapat gi Nagoya mmg best, sbb Nagoya ada jual renda siap itewww. My kes, beli kain kat kedai dekat umah je...Saje juga letak my HP buruks itu nak tunjuk betapa besaunya bantal ni...
Pstt: Handphone mmg tak tukar lagi..entah bile...hehe....

Bolehla consider ni Mus'ab punya...sbb kaler Biru...

Potong Rambut DIY oleh Ayah:

Dah selalu ayah potong rambut Mus'ab tapi aku tak pernah plak tangkap gambornyer. So ni gambar potong rambut DIY hari ahad pagi. Kalau gi kedai mamak potong rambut kat sini kosnya RM10.



Mus'ab kegelian! haha

3 comments:

sikulat said... Reply To This Comment

kat mane nak beli mesin potong rambut.. kite adalah pemotong rambut amirul.. tapi gune gunting biasa aje.. mana nak beli erh ?

Farra said... Reply To This Comment

semah~byk jual kat pasaraya cam care4 etc, harganya lebih kurang rm30++ ikut kualiti

p!nkerton said... Reply To This Comment

kak farra ni sgt rajin tau! dah hujung2 cenggini pon banyak projek DIY lagi hehe.. bagus betul :)