Thursday, June 25, 2009

Bila mengidam...

Dalam hujai renyai-renyai semalam..jalan agak sesak..aku memandu sambil menahan sedikit kesakitan di bahagian abdomen ..tahu sajalah kereta manual....

Tiba-tiba kepala otak teringat macam-macam termasuk la makanan...tetiba terfikir sedapnya kalau dapat makan muffin panas...tak semena-mena ku singgah kejap kedai barang kek di kepong dan beli 500gm plain muffin mix

Sampai di rumah hampir 7 mlm..belum mandi, terus ku siapkan makan malam dahulu. Lauknya daging masak kicap dan sayur goreng. Daging di biar atas api kecil bangat sambil kunaik mandi & menunaikan solat.

Selepas solat, ku buat Muffin 2 perisa: Bluberry dan Coklat.


Jam 8.45mlm suami sampai rumah, dan kami semua dapat menjamu selera nasi & muffin. Aku paling gembira sebab dapat makan mufin panas 3 biji. Ganaskah? Baru lepas makan nasi, makan muffin pulak....Benarkah istilah ' mengidam' itu wujud? entah la laboooo....

Hari ni menahan sakit lagi abdomen..jem gile nak ke pejabat. Keluar umah jam 7 pagi & sampai pejabat jam 8.30pagi! Yang pasti ku kene bayar parking atas bukit dengan bayaran RM6. Lari aa bajet hari ni ahaks :p

Ni model iklan Muffin Mama :p




BTW, I lepas bersalin je nanti tak sabo pulak rasanya nak beli Bottle & Babyfood Warmer. Dah survey , enjoybreastfeed.com paling murah! RM127.40 je. I takmo amik with Sterilizer sekali sebab dah ada, warmer je lom ada.

Sesapa yang belum pernah ada Sterilizer & Warmer, I think Little Bean Sterilizer and Warmer Combo Pack nu mmg murah disini .

8 comments:

ShaFiAti said... Reply To This Comment

waaa...kuat awak eh..bleh bawak kete manual dlm jam tu yer..

akak dulu baru 3 hari bawak manual time preggie, trus sakit pinggang..n doc tak bg bawak manual lagi..kena la tukar kete auto...sedih sgt...huhu

kuatkan semangat..:)

Farra said... Reply To This Comment

kak su~buat masa ni kuat semangat lg ;) ihiks..masalah org lain lg besauuu...ingat tu saje so & it will make me feel stronger , jgn compare2 ngan org yg hubynya drivekan ke opis heheh..itu rezeki mereka dah opisnya sama

y@tipruzz said... Reply To This Comment

su, bwk manual indirectly bley exercise mane tau kot baby cepat kuar :p

farra, mu mmg sungguh bertenaga!

~zuraiwan~ said... Reply To This Comment

wah sedap ek muffin tu...meh pos cini skit..

Farra said... Reply To This Comment

alemak..muffin dah abeh hehe

p!nkerton said... Reply To This Comment

kak farra, aritu my SIL beli snowbear nye bottle & food warmer from enjoybreastfeed tu, kala self pick up harga dia rm119 je! ;)
*sedappppnye muffin!*

Farra said... Reply To This Comment

tu la dik..kalau akak nak pick up jauh pulak..tape..still murah 127 tuh..hehe, adik guna tak warmer?

p!nkerton said... Reply To This Comment

sgt worth it beli! (ekceli saye pon baru je beli last wiken sbb ade promotion tu ;p)
kalau tau la, awal2 lagi dah beli. very useful! if akak plan nak buat EBM, this warmer is a must have item! confirm EBM tu boleh dipanaskan at very right temperature. tak perlu nak risau2 air terlebih panas ke ape hehe..