Monday, February 23, 2009

Hujung minggu yang lteyyy

Bermula Jumaat malam..aku bakar 2 biji kek...1) Choc Moist cake untuk Baiti 2) Choc Cheese Brownies ( 1st time buat) untuk di bawa ke kelas Jahit Tudung DIY.

Sabtu pagi bermula la hari bersilat aku ( =sibuk!). Untuk keluarga yang bakal kutinggalkan di siang hari, kumasakkan dulu Mee Hailam. Siap masak aje, kumakan semangkuk dan terus bersiap untuk bertemu Baiti. Bertemu dirumahnya kerana kami pon dah set appointment for unit trust presentation for both Baiti & Hubby. Kelas betul u all punya Sardin Roll siap dgn bread crumb lagi..fuhh..daku siap ditapaukan 3 lagi sardin rolls! :D

Agak rushing jugak..from Bukit Jalil aku speeding nak gi kelas kat Jalan Belfield. Tapi dek terlepas 1 simpang jek sesat terus sampai area Pudu. Pusing punya pusing hanphone berbunyi few times..Officemate Call..Then Hany pulak..lagi bertambah sesat sbb hilang fokus :p Sampai minyak dah tunjuk tanda merah amaran so aku padam aje air-cond dan terus memandu lg dan akhirnya sampai! Student terakhir le gamaknya..so aku dok kat tuan empunya umah K.Tie sampai kui 6pm++. Aku orang yang terakhir. Tapi tade hasil jugak..sebab mesin jahit at last ada masalah teknikal..makan je yg lebih! Huhu. Kurasakan AHT ( Average Handling Time) ku menjahit lagi lama berbanding baking / closing a client! So mmg tak sesuai aa kot aku dalam arena ni..mmg salute btoi la ngan pakar2 tudung DIY ni ;). Daku rasa masa yg ada nak fikus lebih ke UT ;) Aku pon outsource le kain lebih yang ku bawa untuk dijahit oleh K. Tie :D Lepas ni target nak jahit tudung DIY yang lagi senang je = jenis oblog. So nanti masa aku amik tudungku itu..kukan bawa sekali tudung-tudung lain yang K. Tie buat ok? cantikkkk...

Jadi sampai je umah basically daku dah lembik..lepas maghrib je terus lelap sampai kui 1am. Bangun kejap untuk solat Isya's then sambung lagi ZzZz sampai Subuh.

Ahad bermula lagi aktiviti bersilat dgn kerja rumah. Mula dengan lipat kain 2 lori (=bakul). Then cuci baju Sekolah Ab dgn tangan, mesin kain , kemas itu ini, mop lantai by Hubby dan last sekali masak terus nasi sebab lapo bangat mlm sebelumnya tak dinner. Jadi kami makan lunch kui 10.15am! Awalkan? Senang juga awal sbb lepas tu kami ada appointment kat umah je dengan sepasang kawan berbicang hal busss...

Petangnya lepas rehat saya mula bake 2 kek: Marble Cheesecake yang dipesan K. Liza & K. Naimah. Malam sambung layan buku "Guide To Investing" ler..banyak hal ler..tak khatam2 lg :D

Aktiviti banyak..benornya badanku dah mula terasa letih..kdg2 lupa diri tengah preggy..so nak buat post mortem sket. Nak ramp down certain activities. Mungkin baking & sewing la kot..UT tak rela lerr

So layan gambo jap

Citer lain kelas DIY kami kat Yela's blog..sapa nak beli kain boleh le contact dia ok!
Macam la khusyuk sgt ! :p
Atas: Choc Moist Cake & Marble Cheesecake
Bawah: Choc Cheese Brownies..after baked ..and after frosted with choc topping & roasted cashewnut..nak letak berapa harga ek..dah ada org tanyaa

Jangan terkejut! Our new car maybe dah 'on the way' as written by Mus'ab! Haha Ok tak tulisan dia? BTW, everyday kalau dia dapat pegang laptop..Mus'ab dah tak main Barney / Thomas & Friends..tapi suka tgk UTube...video kereta especially Merc! Si adik akan jadi pengikut setia dia ajee...

Teka Teki hari ni..apa agaknya ni???

10 comments:

yatipruzz said... Reply To This Comment

aku baca pon letey :p

weekend aku, mesti akan ade satu aktiviti wajib iaitu short nap muehehehe

puterikiut said... Reply To This Comment

dasatla preggy mom nie.. bz bz pun kesihatan perlu dijaga yer :)

puterikiut said... Reply To This Comment

gambar tu nampak mcm susu..

Farra said... Reply To This Comment

yati~entry pjg, letey ko baca :p

k.nita~cepat2..teka lgiii

eLLe said... Reply To This Comment

ape tu? cheese? yogurt? soyaa? ehehe..

Farra said... Reply To This Comment

shel~pilih aa satu..dah ada yg btol tuu

CT said... Reply To This Comment

is it soya?

anyway...ada tag utk awak..sila la ek...x sure awak dah penah dpt ke belum

`Ain said... Reply To This Comment

kalo sesat, mmg letih!aka rasa itu homemade yogurt.penah buat sekali dulu.

`Ain said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Farra said... Reply To This Comment

to all..let me tell the answer..SUSU SOYA..pati & homade kat Gombak only RM1..so 2 hari setiap kali minum , minum soya..baik utk ibu preggy :p