Wednesday, December 24, 2008

People Textile!

Semalam tanpa disangka-sangka saya bermesyuarat di Bkt Mahkamah. Selesai mesyuarat saya mengambil kesempatan yang ada untuk ke kedai People Textile untuk mendapatkan tekstil tudung DIY. Kali ini dapatlah saya membeli the very quality Jersey. Lihatlah hasilnya.

Tudung 1:
Jersey: Grey colour, RM48/meter
Awning: Fabric type not sure in abstract colour, RM9/meter
Tudung 2:
Jersey: Brownish cream, RM48/meter
Awning: Brocade , flowery, RM42/meter


Persoalaannya sekarang: Bila nak Jahit?

2 minggu ni jadual agak ketat. Jadi kita simpan saja dulu kainnya ok?

Ini alamat People Textile:

No 13-15 Jalan Petaling, 50000 Kuala Lumpur ( berhadapan dengan pintu gerbang Petaling Street dan sebelah dengan Pusat Pakaian Hari Hari)
Waktu operasi:
Isnin- Sabtu: 9:30 am – 6:00pm
Ahad dan Cuti umum: 11:00 am – 3:00pm
Nota: tutup setiap Sabtu ke 3 setiap bulan
Website:http://efabric.biz

Bagi peminat-peminat tudung DIY, memang berbaloi sangat datang ke kedai ini kerana inilah kali pertama saya dapat melihat pelbagai jenis kain Jersey pelbagai kualiti, warna dan harga dijual disini ;)

5 comments:

Anonymous said... Reply To This Comment

waaaa.. sudah maju .. siap p ke people tu .. akak pun baru nak mencari .. tatau aa bila nak menjengah ke people tu .. go go chayyokkk tudung DIY !!

-knoreza-

Farra said... Reply To This Comment

kak nor, TK sbb kasi tunjuk ajar selama ini..eh kita nak jumpa tak berkesempatan lg ek..nanti free i call u

eLLe said... Reply To This Comment

canteknye combination cream tu..

FabricCuts Online said... Reply To This Comment

Terima kasih kerana membeli kain jersi kat People Textile.

Utk lihat katalog penuh, sila layari:-

http://efabric.biz

niz said... Reply To This Comment

Hi..cantik tudung yg u buat. Kat mana nak beli benda keras utk awning tu? Harap sgt if u cd email me cara2 nak wat tudung tu.