Thursday, February 28, 2008

Renno in action

Banyak lagi belum siap ..harap dapat bersabar :D
Untuk nampak perbezaan..begini saiz asal dapur...tumpang ambil gambar orang sebelah yg dah tak berpenghuni selama 5 tahun..tapi tak lama lagi pemilik nak duduk
Pandangan dari luar dapur yang sedang diubahsuai. Pintu dapar dibuat tidak menghadap rumah belakang..lebih privacy. Ruang kecil pon diharap boleh sidai baju-baju kecil. Tingkap dan grill belum pasang lagi.

Dapur bahagian dalam yang dibesarkan. Ini melibatkan pemecahan dinding utama + pemecahan tiles lantai dan dinding di bahagian dapur lama. Jadi, diharapkan, tiles semua sama dan lebih menarik. Upah pecah2 dan pasang tiles yang mahal tu.
Pandangan dapur lama. Boleh nampak tiles dinding lama dah dipecahkan. Table top pon tak buat sampai hujung sebab nak tambah kabinet penyimpanan barang-barang.

Pandangan dalam bilik yang dibesarkan. Bilik utk bakal ibu yang nak berpantang eheheh. Tiles lama bilik ini juga dipecahkan dan bakal diganti baru. Saya suka yang ini..anak tangga untuk senang sampai ke rumah emak.
Rumah mak saya dari arah belakang..ambil gambar dr tanggan rumah..dekat aje kan? jgn cemburu..everyday boleh balik kg

9 comments:

ummi said... Reply To This Comment

jgn lupa budget sekali almari simpan lauk2 yang tak abis..

Hany FF said... Reply To This Comment

huhu bestnyer umah mak blkg umah sendrey!! ;P

Farra said... Reply To This Comment

k.tie-okes ..the drawing will need some modification

hany-best!

Fitri & Nazihah said... Reply To This Comment

Farrah, tak jealous pun coz ogy pun balik kg. setiap hari. Biasanya yang jealous suami sendiri jer... Hehehe... Diman tak jealous ker?

Farra said... Reply To This Comment

eh awat ogy balik kg everyday? mak jaga mirza ker?
diman tak jeles pon eheheh

Fitri & Nazihah said... Reply To This Comment

mak tak jaga miza, tapi babysitr miza dekat dengan umah mak, so selalu singgah minum petang, kadng2 makan malam sekali... hehehe...

yatipruzz said... Reply To This Comment

bestnyer umah mak blakang umah! Kalo aku camtuh, sure rajin kidnap bwg ke cili ke daun sup ke halia ker muehehehe..tak pon singgah mkn terus :p

Farra said... Reply To This Comment

yati-kidnap tu dah biasa donggg ..kdg2 kalau aku balik terlewat & mak tade kelas agama mlm , aku siap2 sms nak tumpang dinner :D

Julie said... Reply To This Comment

bestnyer korang semua ada mak lagi.. :) semoga korang sayang ak korang sepuas2nya selagi mereka masih ada..