Monday, March 19, 2007

Selamat HariJadi Sayang

My little Mawaddah is growing up!!she is 1 yrs old today.

Sayang dah setahun yer. Rasanya seperti baru melahirkanmu. Dalam diam anak mama dah makin membesar.

Teringat lagi masa tiba saat melahirkan. Sakitnya tak tumpah macam Abang Mus'ab. Sayang nak lihat mama cepat rupanya. Jadi sayang lahir seminggu awal dari tarikh jangkaan. Mula sakit ketuban darah & kontraksi terus kuat. Tak sampai 4 jam sakit, Mawaddah dah lahir. Itupun lambat sebenarnya sebab Mama ambil masa lebih setengah jam nak meneran dek akibat kesan Epidural. Mama teran bodoh aje dengan matlamat anak mama keluar cepat tanpa bantuan Vakum atau Forsep. Kali ni Mama dapat rasa bersalin menggunakan Epidural masa bukaan serviks dah mencapai 6cm ;) Ayah kata Mama saja tambah Bil Hospital sbb guna Epi kejap sgt :p

Apa yang Mawaddah dah pandai yer sekarang? Mawaddah dah pandai jalan masa berumur 11 bulan. 3 bulan lebih awal dari Abang Mus'ab jalan. Mama bersyukur sangat pada Allah.
Cakap? Dah pandai sebut: 1) Ma 2) Nak 3) Tak nak
Anak mama yang perempuan ni mmg byk beza dgn Abg Mus'ab. Mungkin perempuan, jadi Mawaddah lebih bersopan, lembut dan boleh beri konsentrasi lebih masa Mama bacakan buku. Abg Mus'ab memang suka sangat buli dan kacau adik yer. Cemana la Mama & Ayah tak selalu naik angin. Mama sampai naik risau sangat tengok Abg yang suka sangat buli Adik. Mama tetiap malam baca doa & surah Toha hembus atas kepala Abg Mus'ab tu biar dia lembut sikit. Itulah amal Mama masih belum cukup lagi. Patutnyer kene tambah solat Hajat, Tahajud etc. Tolonglah jauhkan semua kemalasan & godaan syaitan . Nasib baik Mawaddah byk bersabar dgn karenah Abg, Mawaddah tak rebut barang dengan Abg Mus'ab, moga2 jadi anak baik ;)

Oklah sayang, Mama nak cuba buat spesel kek besday Sabtu ni. So, tungguuuu. Mama baru belajor wat kek tu Ahad lepas kat Grace Home Cakes. Moga Mawaddah jadi anak solehah. Em..Ayah kata Mawaddah dah setahun, dah boleh jalan. So, boleh tambah adik lagi.erkk..Mama rasa that's not a really good idea kan? Tunggu la Mawaddah dapat nyusu badan sampai 2 tahun dulu kan? ;)

Lagi satu, Mawaddah lom pandai jalan guna kasut ek. Mama tgk, bila Mawaddah pakai kasut mesti terus duduk sbb nak tgk kasut cute tu. Agaknya Mama kene beli kasut tak cute kot? Lain kali kita prektis lg ok?
Sejak balik dari Hospital pon Mawaddah suka minum susu botol ek? Harap2 jangan la terus jatuh cinta dgn susu botol tu yer. Mama nak nyusukan Mawaddah sampai 2 tahun..tu azam Mama.

Salam sayang seribu kali sayang sempena harijadimu Nur Mawaddah, Cahaya Kasih Sayang ;)

7 comments:

adriyani said... Reply To This Comment

to Mawaddah... Happy Birhtday dear!!!! dah besar dah dia...

aida said... Reply To This Comment

tembam betul la mawaddah ni, comel je tgk

happy 1st birthday!

siku|at said... Reply To This Comment

happy birthday to Mawaddah

farradasmiley said... Reply To This Comment

Thank you auntie2 sume ;) - wakil Mwdh

Hany FF said... Reply To This Comment

gaya mawaddah sama dgn gambar kat tepi blog tu. tapi muka nampak kurg tembam sikit. dah aktif la tu ek...dah jalan! bestnyer!!!

hepi besday mawaddah!!!

p/s: tunggu farra upload sambutan birthday mawaddah :D

yatipruzz said... Reply To This Comment

heppy besday mawwaddah...semoga menjadi anak yg solehah!

nanti mkn kek mama bebyk ok!

Wadee & Ain said... Reply To This Comment

Cepatnya dah setahun!Happy Birthday Mawaddah:) !!nanti mak lang bagi present eh!Bila nak balik kampung kulim, bagitau ok.boleh set balik sama-sama.