Tuesday, November 22, 2005

Raya lagi

Saturday, 19 Nov

Pagi-pagi lagi kami dah ke pasar borong beli sket barang2 utk buat Soto & Laksa esok hari..nak jamu kawan-kawan beraya..after zohor ke rumah HaniHire..macam2 ada..nasi, laksa & soto..nyum nyum sedap..memula tu mmg bleh concentrate makan coz Mus’ab also enjoy his mee laksa (celur sket ngan kuahnyer)..agak2 dah kenyang start la nak berlari sana & ke sini…lagi2 la umah Hani ni besau…lagila luas langkahnya..hampair2 kui 4pm kami bergerak ke rumah ZilaJojie di Kota Damansara..on the way hujan mmg lebat..kete kat jalan pon mmg byk..singgah kejap kat Petronas isi minyak..tgh Ayahnya isi minyak Mus’ab amik alih tugas2 driver..yg paling dia suka tekan Hon kereta ..asyik tekan berulang kali ..gamat stesen tu di buatnya..orang2 kat kete lain pon dh pandang2..hopefully depa paham le..sbb yg asyik menekan a toddler age 1.5 months..kami stay umah zila sampai nk dekat maghrib..Malam tu mmg penat tapi kene gak prepare sket2 juadah utk esok..lepas solat maghrib buat pudding..then gi Jusco jap beli Cheese utk buat cheesecake..mlm tu emak plak nak wat kerepek..aku tolong potong jek <guna mesin eheh>

Sunday, 20 Nov

Lepas subuh kerja masak memasak bermula…alhamdulillah by 11.30am semua setlle..sbb Mak Ndah..Mak Lang & sepupu mai tolong dlm kui 11am…sbb sume dh setlle kami beraya dulu kat umah FahmyZarid..Mus’ab tak ikut coz tgh tidur…so petang tu lepas Zohor baru la member2 sampai..memula yg sampai SemahBull, Wani…sedap toi Amirul tido dlm buai Mus’ab…then, yg lain pon sampai..masa semua berkumpul..tak dpt nk bayangkan betapa havocnya rumah dgn suara budak2 nangis/ketawa + suara makbapak budak….sonok tgk baby2 berkumpul..macam2 ragam….tetamu kami yg terakhir balik mlm tu dlm kui 9.30pm..she’s my best friend when I was in standard six ..mmg lepas UPSR dah lost contact sampai la last year terjumpa masa solat Tarawikh kat Masjid..huhu..hari tu mmg sonok + penat…tuan rumah pon tak sempat nak mandi :p

To all friends yg sudi datang ke rumah kami tempohari..terima kasih banyak2..tahun depan jumpa lagi..dah berangan nk buat jamuan makan2 raya kat umah baru kami muahaha…

P/s -> kalau ada kawan2 yg tertinggal kasut baby kaler kuning+biru dan sapu tangan kaler biru muda…contact kami ok

1 comment:

siku|at said... Reply To This Comment

kami.. kami.. kamilah yang tertinggal bebarang baby tuh... huehue.. kasut dah amik.. tuala biru tuh.. takpela.. farra amik la.. hek hek