Wednesday, November 16, 2005

2 news in one night

Good news- While we were having our breaking fast dinner yesterday..Mus’ab walking towards us with his hungry face..looks interested with my meal <simple jek: ayam goreng Ayamas & ikan keli msk lemak cili api> ..so Mama pon suapkan dia .. cepat sungguh dia kunyah & cecepat die nak next round..so total around 10 suapan..seronoknya! He shows positive improvement ..Hasilnya..mlm tu agaknya perut kenyang he sleep well from 10.30pm until 5.30pm..kalau tak selalunya kui 3pm dah nak susu…so makanan Mus’ab mlm tadi:
1) Nasi putih + ayam goreng – 10 suapan
2) Susu dugro with fine cereal – 8 oz
3) Susu dugro without fine cereal- 4 oz
3) Air masak – 4 oz
Hopefully after this, we can increase the amount and before his new sibling born, he can sleep throughout night..senang la sket bangun mlm just nak tgk kat sorang jek

Bad news- Lepas Isya’ semalam my DH dah pengsan dlm bilik tido dek kepenatan puasa + tak cukup tido the night before sbb abehkan buku faveret die The Millionaire in Me..pinjam dr Pruz..So, I was alone watching Bersamamu TV3 while Tok Mus’ab watching another program at another TV..just 3 of us downstairs including Mus’ab..macam biasa Mus’ab tak pernah dok diam kecuali Tido..asyik beraktiviti hitu la hini la..rupa-rupanya tgh menyelongkar almari bwh tangga..mak aii payahnya kalau almari takbleh kunci..brg2 dh berselerak..then aku tegur die “Mus’abbbbbb..buat apa tu???” antara nada geram & sabar..dlm jarak lebih kurang 10 kaki he threw something towards me & kene directly kat atas kepala..speed agak laju..rupanya Btol Minyak ..adeihh mmg sakit..geram sgt tapi relax lg..Then I told Tok Mus’ab “Abah tolong simpan botol minyak tu..sakit sgt ni Mus’ab baling kat kepala Fara…eeee” Relax lg..tgk balik TV..then after that Uwan Mus’ab turun..I told her the incident..My Mom realized kepalaku dh berdarah & lebam..terpaksa dirawat dgn minyak gamat..

Kui 10pm Mama & Ab naik atas sbb nak tido..pagi tadi kami basuh cadar & selimut ..so aku amik cadar & selimut baru dlm almari..Mus’ab nampak then die pon terus ke almari td tu & keluarkan kain2 terlipat..aku larang sambil besarkan biji mata..sekali lagi dia amik baldi kecik sebelah die..nak hentam Mama dia..nasib baik kali ni bleh elak..Masuk bilik kejutkan DH sbb nak pasang cadar..actually saje nk kejutkan die sbb nk tunjuk luka kat kepala ni <mintak simpati>

Cemane yer nk ajar Mus’ab jgn suka baling barang2..asyik2 ada barang kat tangan nk baling la..lambung la..kalau Bola takpe la jugak..fenin

1 comment:

Askinstoo said... Reply To This Comment

Nice Blog!!!   I thought I'd tell you about a site that will let give you places where
you can make extra cash! I made over $800 last month. Not bad for not doing much. Just put in your
zip code and up will pop up a list of places that are available. I live in a small area and found quite
a few. MAKE MONEY NOW