Tuesday, November 15, 2005

10 & 11 Syawal

Sabtu, 12 Nov..byk aktiviti kami hari ni..memula..9.15am-10.00am:Urusan di Syabas, Selayang settle utk pemasangan ayor utk umah baru kami..10am-11am: 4th Antenatal check up done @ Klinik Sri Damansara..11am-11.45am:Urusan nak sambung letrik rumah baru done @ TNB Kepong

Then kami sampai Putrajaya lebih kurang jam 12.15pm..hadiah Mizie tak beli lg..so kami singgah sat kat Carrefour Alamanda..we bought 2 wedding gifts..coz tomorrow is my SAMER best friends wedding..sampai dewan Masjid putra lebih kurang jam 1.15pm..ingatkan rombongan Yati, Fahmy dll dah sampai ..rupanya lom lagi..em em..cemane plak plan ke umah Yati after this? Tak sure jd ke tak..anway..kami jadi pi gak..rezeki kot..sementara tunggu Yati & family makan..kami solat Zohor bergilir..paling letih aku la..sbb asyik dok mengejar Mus’ab ke sana ke mari..orang ramai sure pening tgk keligatan dia..camtulah die..lotey..lotey..berpeluh2 Mama ni tanpa perlu bersenam selalu..so dlm kui 3.40pm sampaila di umah YatiPruz..Mus’ab yg tgh tido dlm kete terus kami alihkan ke bilik umah depa..dpt la kami berehat sampai borak2 ngan member sbb si hero kecil dah pengsan kepenatan..lepas tu Mus’ab dpt geng tido..Syafie anak Rahimi..comey btol depa tido bersama but X sempat nak tangkap gambo..lepas Asar si hero dah bangun..so kami gi beraya umah IjahZahan pulak..last skali umah AbgAmirKakAzah..kejap jek dok umah yg last tu sbb dah tak dapek nak control Mus’ab yg terpesona dgn perhiasan2 umah depa..silap aribulan kami takut ade barang2 yg pecah dek dikerjakan oleh Mus’ab..sebelum sampai umah kami singgah di surau exit Tol Sg Besi..akhirnya sampai umah kui 8.50pm..series penat..paling penat sbb ngejor Mus’ab..mlm tu pon kami sume tido awal

Ahad, 13 Nov..aktiviti hari ni pon tak kurang menariknya..kui 11.45am kami ke Bangi, attend kenduri kahwin jiran lama….then kui 1.45pm bergerak ke arah AU2, Keramat..lalu MRR2 yg tgh jem giler..iskh..ramainyer orang kat jalan raye ek..My best friend from SAMER (my former secondary school) naik pelamin..kami ni antara yg sampai lewat jugak la..then kui 3.30pm ke rumah kawan Ex-SAMER jugak, Cik Ogy utk beraya & solat Zohor..then lepas Asar ke rumah pengasuh Mus’ab yg biasanya kami panggil Mak Ngah..akhirnya sampai umah kui 6pm..lotey ..lotey..ingatkan mlm tu malas nk masak..tapi Tok Mus’ab dr Kg Perak baru sampai ..so masak jugak 1 lauk..gulai kari telur (telur orang kawin kasi)..mlm tido awal gak …

Itulah nama Raya..kalau Tak berjalan Tak Sahh

No comments: