Wednesday, July 25, 2012

Kisah food PARAM

Hubby menegur..orang perempuan ni asik suke bercerita pasal food. Ye la bang..orang perempuan suka sharing citer pasal masak memasak sebab nak dapat idea resipi baru....tak pon kongsi tips2 memasak...ok what? dari bergosip2an benda tade faedahnya kan.

Day 3- saya masak Ayam Masak Merah, Jagung rebus dan cucur jagung je.Menu lain adalah leftover Daging Masak Kicap & Ikan Goreng. Then malas nak buat sayur, saya potong je Timun ehhe..Buah Apple..Saya ni memang jenis makan Kuih kalau berbuka..mmg feveret!


Day 4 semalam- saya singgah PARAM sebab keluarga SIL yg dok Brisbane, Oz tu mai umah for 3D2N..stok makanan di rumah tak banyak sangat..derang pon inform dah maghrib last Sun..tak sempat nak beli stok food lg..so kite pon membeli belah di PARAM: Ikan Bakar, Ayam Percik, Air Longan, Murtabak dan Agar2. Makanan PARAM kali ni yg sangat mengecewakan adalah ikan bakar..2 ketul Ikan tu RM30 korang! akhirnya sedekah kat kucing..huhu..mmg rasa die OUT! Murtabak pon rasa biasa..huhu..tak abes pon ada dlm peti sejuk
Saya masak gak..masak tempe goreng berempah, cempedak goreng ( cempedak fresh dr Kampung Kedah, MIL kirim kat SIL..SIL dah balik Kg) & Tom Yam campur. So semalam makanan mmg macam2..tapi sibuk sangat dok melayan tetamu dan 7 kekanak..x sempat snap gambar.
Tak lupa juga mesti ada buah..semalam buahnya meriah iaitu Tembikai Merah & Jambu Air.

Hari ni? mmm..sardin ngan ayam ada la..kot2 masak sup ayam dan sarding goreng kots..malas dah nak beli kat PARAM..mm..tengok la nanti

P/S- Malam Selasa lepas dah selamat submit 2 photobooks! yeayy..can't wait for the final outcome.  

10 comments:

Tyha said... Reply To This Comment

X dak PARAM lg setakat ni...:).Dan azam ramadhan tahun ni x de dah tunjuk2 gambar makanan masa berbuka,,,Dah 5 hari bertahan dgn x dak gambar makanan heheheh

noor said... Reply To This Comment

thanks for sharing, betul tu, bila share gambar baru nampak the best combination masakan, sbb saya ni mmg jenis tak kisah makan apa, tapi sbb kita ni memasak utk org tu yg kena beria sket... tak payah gempak2 tapi kalau combination best jugak kan...

noor said... Reply To This Comment

thanks for sharing, betul tu, bila share gambar baru nampak the best combination masakan, sbb saya ni mmg jenis tak kisah makan apa, tapi sbb kita ni memasak utk org tu yg kena beria sket... tak payah gempak2 tapi kalau combination best jugak kan...

Smiley said... Reply To This Comment

k. Tyha..awat lak takmo tunjuk gambo? eheh..

Noor, suke suki je tangkap gambo tu kalau sempat..lauk biasa je pon

~ yus ~ said... Reply To This Comment

betul2 share untuk dapat idea memasak bg orang lain kan...

Tyha said... Reply To This Comment

I.N.S.A.F bila memikirkan org2 lain berbuka dgn air paip saja..uhuk....

Ina Hashim said... Reply To This Comment

sedapnya cucur jagung tuh...akak pny peberet tuuu

♥ ROS ♥ said... Reply To This Comment

Ramai duk sebut param nih..kihkih :p menyelerakan makanan suma :)

Smiley said... Reply To This Comment

Yus~menu awak lg hebat2 hehe

k. Tyha~OoO okes

K. Ina~ mmg feveret ..tp minyak2 ni takut gak..huhu

Ros~ kalau ada org tatau ape itu PARAM..idokleh kita dapat menolongnya ahahha

Atah Rashid said... Reply To This Comment

kak, tahun demi tahun harga makin naik kat PARAM.. rasa plak tahun demi tahun makin xbest, bukan makin sedap.

thn ni roti john biasa jer dah RM3.50. thn lepas RM3.00. thn dpn sure naik RM4.. saksikan nanti..