Monday, April 23, 2012

Baking Project

Bila wiken menjelma ibu-ibu mesti sangat sibuk bersilat dengan hal kerja umah. Seawal lepas solat subuh, saya mengerah tenaga membasuh baju sekolah dengan tangan, buat breakfast, lipat kain, menyapu/mop lantai, mencuci toilet, gi beli groceries, urus anak2, mengepam jugak etc dan bila masuk lunch time prepare lunch pulak. So pendek kata, lepas je lunch & solat zohor biasanya memang terlena sekali semasa menyusukan Maher posisi baring. Kalau ditakdirkan tetiba muncul kek/any baking project maksudnya, saya bangun gagahkan diri ke dapur semula demi memenuhi keiiginan nak membaking hehe. 

Minggu ni kita dah plan ada 2 big projects:
  • Weekday: Oreo Cheesecake
  • Weekend: Pavlova. I'm still searching the best recipe ni

Harap-harap berjaya! Kita nak rasmikan my new Kenwood Mixer :-D

Cer tengok ni..tempting sungguh kan!!


3 comments:

eLLe said... Reply To This Comment

waaa..menarik2...hehe..nak je kite jalan p umah ko makan2..hehe..

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

wahh sampai sudah ye mixer baru :)

Smiley said... Reply To This Comment

shell, jemput2

Baiti, :)

ala wiken ni balik kg..so postpone le pavlova