Tuesday, March 6, 2012

My kitchenmate: Mixer

8 tahun dah berkhidmat. Akhirnya terpelot juga akhirnya. Siapakah gerangan? Itulah die hand mixer jenama Pensonic yang sudah teruk dilanyak utk membuat kek, biskut, itu dan ini melayan karenah tuannya.

Last week hubby dah belikan yang baru. Yeyeyy hadiah katanya. Kali ni beli brand Philips. Harga RM89. Memula tu dah gi kedai barang kek, ada hand mixer kenwood harga RM139. Tapi rase cam mahal sbb X lama lagi nak beli mixer Kenwood pon insyallah.

Tu dia patah masa tengah mix adunan waffle

Kenapa saya masih perlukan handmixer?

Since ada few friends asked me about this, ok let me shar. My SPAR mixer tu sangatlah besar. Utk adunan yang sikit2 memang die taleh nak layan. Tengok beza antara bowl for SPAR and bowl for my hand mixer di bawah.
Jauh benor bezanya kan? That;s why I still need hand mixer . SPAR mixer tu sesuai untuk adunan 2 adunan kek, so mmg for business @ home sangatla sesuai.

Hand mixer baru. Kalernya putih. Hak Pensonic dulu tu hitam menawan sebab berkilat. 

Ok kalau makayah saya setuju angkutkan Kenwood from UK, ini bermakna ada 3 mixer kat rumah. Maka jawabnya haruslah ku jual SPAR mixer itu. 

3 comments:

SueJohn said... Reply To This Comment

hi...dah jual ker spar machine awak?brapa liter?

SueJohn said... Reply To This Comment

Hi, dah jual ker spar machine awak?brape liter?

Smiley said... Reply To This Comment

rasanya macam tak jadi jual SPAR..sume mixer sayang pulak nak let go..spar tu 7.6L..senang buat bisness