Thursday, February 10, 2011

milk booster: red dates & longan

Benarkah ianya milk booster?
Baru try this week. Kita tunggu hasilnya lg few days hokey.

Senangkan dh ada instant gini? Hubby belikan d Mydin, harganya below RM10.

Hari ni Muaz x pi taska sbb semalam blk taska punggungnya merah. Aku suspect bibik x tukar diaper. Sian muaz. So today dok umah behave k.

Mak tau muaz x pi taska. As usual komennya " kan elok ada org dok umah ni jaga anak2. Taska jaga budak bukan elok pon. Budak2 suka blk umah sendiri". Maksudnya mak soh amik maid. Aku kata maid pon bukan senang makk....huhu

Mawaddah dah x pi taska gak start feb ni. Ye la..mmg depa suke dok umah..lebih bebass

Kami lom closed deal new bbysitter lg..
Published with Blogger-droid v1.6.6

15 comments:

aida said... Reply To This Comment

Takpe redha jer takde maid. Kadang2 kita jadi makan hati ada maid, dan hubungan dgn suami pun kurang baik sbb dok angin with maid

Aku ni mmg tak sabar nak lyn kerenah maid manja2 ni. Suruh buat tu takleh, ni takleh. Byk kisah pahit fawwaz & amni ngan maid

hanis said... Reply To This Comment

serba salah jadiknye yek kalau dgn mak ni...hehehe...for me pendekatan terbaik is 'silent'.Hehehe.

Bab maid ni...terpulang pada individulah kot...ada yg bleh trima and sesuaikan diri..ada yg tak(saya kategori tak sesuai :P)..and kene tgk $$$$$ jugak kan.....kalau tak mampu susah juga kalau nak maid jugak...hehehe

but as long as farra mampu handle..with the big help from en.suami...just go on je lah dgn apa yg sesuai dgn fizikal and emotional farra...yg penting...KERJASAMA....HEHEHE...
plus ketenangan hati kita...

and jgn lupa doa yg saya bagi aritu...baca bila2x masa setiap hari...byk faedahnya...

moga dipermudahkan urusanmu duhai sahabatku... :)

Farra said... Reply To This Comment

Aida, ko tau tak yg aku baru tau ko penah ada maid dolu? Si aini yg citer ms ziarah aku

Hanis, kami mmg takmo maid, ok je life gini walau nampak a bit serabut
Mak suka komenn..

ummi said... Reply To This Comment

cari bbsitter pun ada deal ke farra?

maid thingy, ai suka ada maid. tak kesah le org nak kata apa :D

Nur Hilyati said... Reply To This Comment

baru tahu gak aida penah ade maid hehe

aku dah pasrah tade maid...tp blk umah stress gak tgk 3 bakul kain tak berlipat,main bersepah, habuk tebal seinci...terpaksa amik cuti lipat kain kemas umah tuuuuu akakaka

Aku Ibu Muda said... Reply To This Comment

ada gak penjaga taska tak tuka diapers? hurm..kalau anak saya pulak, kuat pakai pampers...sehari 8 keping tuuuu (2 orang) kalau sy jaga kat rumah-weekend, sehari 3-4 keping je tuk 2 beradik...

pelik.

Farra said... Reply To This Comment

K.tie, tade deal apa2, belum ketemuan!!

Yati, semak umah ni..biasa sudahh. Chop! Umah aida kemas even tada maid, same goes to aini

Ibu, yerrr, diapers kasi on daily basis 3/4, yg guna 1/2..bibik tu aa malas, pekerja baru

ummi said... Reply To This Comment

cemana u ols x tau aida pernah ada maid? akak tau dah lama dah.

Farra said... Reply To This Comment

Cemana k.tie tau?? Aida x citer kat blog kott
Or ms tu kite sume lom hantu blogg

aida said... Reply To This Comment

Aku malas nak cerita sebab aku rasa tambah dosa kalau aku tulis kat blog. Banyak sebenarnya kisah sedih dengan maid aku tu, lepas dia dah pergi baru tahu..

Kalau diingat-ingat, takpelah tu bahagian dia kat dunia, kat akhirat dia la nak kena jawab depan Tuhan.

Suami aku pun jadi makan hati, dia cakap kalau jumpa mmg dia nak sepak je maid tu. Tapi bukan sebab maid tu lari, tu aku cakap pahit betul kisah aku. tulis banyak2 tambah dosa

y@tipruzz said... Reply To This Comment

sok nk korek dr aini lah time dating lunch geng photobook hehehe

Farra said... Reply To This Comment

Mcm maid aku tu la bukan kes lari
Tp ee nyampahhhh
Lega sgt bila die dh kuar dr rumah ni!!

fatin nabihah said... Reply To This Comment

farra,

time pantang..mak akak mmg suh minum air red dates ngan dried longan..campur ngan epal gak..pastu rebus....sedappp!!!!...kawan chinese dia yg rekemen kan..dia kata.. utk sihatkan ibu semasa pantang pastu kulit nampak berseri tak de la pucattt jer.. bab milk booster tu akak tak sure tapi rase ade gak pernah bace kat mana ntah pasal red dates tuh..
anyway.. try la cube...tapi ngan dried longan..sedapp!!!!.. epal tuh plak lepas minum air dia..boleh dimakan..senang utk membuang nanti..hehehe :P

Farra said... Reply To This Comment

k. fatin, wahh harus try ni...campo epal hijo ek? sy ni 1st time minum ni time pantangg

fatin nabihah said... Reply To This Comment

farra...

tak kisah epal hijau ke merah.. kalu ijau tu dia cam masam sket letak la gula batu sket.. kalu tak nak pun takper.. try la rebus pastu minum time suam2..mmg sedap!!! kalu tak tambah epal pun takper.. dried longan ngan red dates pun dah memadai..hehe..

satu lagik try la amalkan minum air saffron..atau bahasa melayu nyer kome-kome.. akak tak tau la tmpt lain panggil apa.. letak je 2-3 urat dlm air panas.. lepas suam minum.. elok masa dlm pantang gak tuh...utk peredaran darah and etc..

mmg time pantang akak dok minum air red dates suam, safron suam, pil nona roguy..ikan haruan.. jeli gamat perasa oren tuh je la.. hehehe..