Thursday, January 13, 2011

Gila bayang: Cuisinart Waffle Maker!

Cuisinart Professional Waffle Maker dah selamat diorder dan dibayar oleh hubby tersayangku pagi tadi. Bila aku dpt je YM dr abg kata dah selamat bayar hati riang ria :p. Harga ada diskaun sket so at £53.99 = RM260. Kalau tak asalnya £59=RM300.

Kisah nak membeli Waffle maker dah makan masa few months. Bukan mudah nak beli tau! Kat Malaysia ni yang ada hanya jenama Takada. Puas ku membaca review psl Takada WM, hasilnya mmg menghampakan. Ciri-ciri Waffle yang aku idamkan tadak iaitu : Deep Waffle!

Bila opismate hubby kata Krismas die nak balik UK dan sanggup belikan. Aku dah kemain syoknyer! Dia dah sampai Malaysia this week tp last week Cuisinart WM not in stock la pulak! Hampa sgt! Dah tu kawan hubby recommend jenama lain yang mmg aku tak berkenan langsung di hati, sbb mengikut review tak berapa bagus.

Bila check again amazon this week dah ada stock, apalagi terus la hubby dan kawan opismate die bertindak! Sukanyaaa I!! huhu dah gila bayang ni. Cuba uols baca review die kat Amazon, mmg baguih2. Tapi kene sabar lg. Sebab kawan hubby nak balik UK bulan ke-3 Feb. Takpe sabar lg. Nak dapat yg terbaik dan paling jimat kos kene la sabar.

Memang dah tanya Aida. Kos nak hangkut dr UK ke Malaysia la mahal sgt! 1kg=10 pound!. Huh. Lps tu lom kira lagi kalau brg letrik kene cukai! Sabo je la..syoknyer dok UK. Barang letrik memurah. Nak minta kawan hubby beli skali Bread Maker Morphy Richard tu die tak sanggup nak bawa plak sbb 8kg! Aish, cemana lak strategi aku ni for BM. Nak minta Aida bawa mmg kesian la anak ramai brg aku ni berat.huhu

Jom bandingkan rupa Takada VS Cuisinart. Orang kata jgnlah pandang pada rupa ye dok? Tapi kali pertama tgk Takada kat Tesco tak jatuh pon hati. Tgk Cuisinart terus jatuh cintan!!! Nak citer lebih dr segi hasil Waffle nyer kene la tunggu bila barangnya dah sampai ok?


TAKADA RM55


VS
CUISINART RM260


OK nanti hubby baca blog ni mesti kata perbandingan yang tidak secocok! huhu. :p

6 comments:

Anonymous said... Reply To This Comment

for breadmaker, ada tak kenal mana2 students yg nak balik msia for good, biasanya depa pakai kontena, so boleh lah tumpang shipping, tapi naik kapal laut lah yea... wah mcm best jer... bagus2.. nanti boleh buat review. Kita malas nak membuat... dan tak kisah kalau tak makan... tapi mesti anak2 suka kan :D hmmm... menarik jugak nih :D

aida said... Reply To This Comment

Waffle maker tu canggih betul. tulah, aku balik tak pakei kontena. Brg pun tak beli sgt. Wah jeles tgk waffle maker tu

Farra said... Reply To This Comment

Ano, susahkan org nk bawa blk, bm tu beratnya 8kg..
Anak2 x mkn waffle, parents yg mkn, lps ni x tahula kan

Aida, ko takyah la jeles. Ko klik, bayar & bawa je balik :P, berlambak brg elektronik dpn mata kan?

Anonymous said... Reply To This Comment

Can I know what is the review of the Cuisinart Waffle Maker?

farrah (faraway_82@yahoo.com) said... Reply To This Comment

emm, takada brand not too deep but boleh crunchy a bit..plus yeast dlm adunan tu. :) yours, mesti lg power kalo guna cuisinart ni..hehehe
http://deraina.blogspot.com
deRaina homestay penang

kluangman said... Reply To This Comment

wafle maker brand 'eagle' terbaeeekkkk