1 sisir pisang masak ( 10 - 13 biji).. di lenyek kasar
1 cwn tepung gandum* (guna 1.5 cawan)
3/4 cwn gula* ( guna 1 cawan gula)
1 cwn santan* (guna 1/2 cawan santan)
1 cwn susu sejat/cair* ( guna 1 tin susu cair)
1 biji telur* ( guna 2 biji telur)
2 sudu besar butter* (guna 3 sudu besar marjerin)
1 sudu besar tpng jagung(saya tambah) ( tak letak)
1 sudu kecil esen vanilla
Sedikit garam
Cara-cara:
- Blender semua bahan*
- Tuang adunan ke dalam mangkuk berisi pisang lenyek dan di gaul rata.
- Masukkan ke dalam loyang yang telah dilenser dengan butter.
- Bakar 180C selama 1 jam.. or lebih untuk dapatkan kerak yang hebat.
- Sejukkan.. baru di potong.. masuk peti ais lagi sedap.
6 comments:
wahh...sedapnyer.. tima kasih ye 4 sharing farra...surely i'll try this, i love banana...thanks.. :)
comel la baju muaz...
mila~silalah mencuba..sodap2
semah~harimau! haha ni baju abg mus'ab dia dolu
uhhhhhhh sedapnya nampakkkk
hanis~ kek lapismu pon nampak sodapp :)
hensem!!
Post a Comment