Monday, April 19, 2010

Baby Food: Oat and Apple Puree

Bahan - bahan:
Epal merah
Instant Oat
Air

Cara-cara:
1. Kupas epal, buang kulit dan potong dadu
2. Masak epal dengan air sehingga lembut
3. Masukkan oat dan masak hingga oat masak
4. Masukkan air masak jika terlalu pekat
5. Kisar hingga puree menjadi halus

Selamat mencuba! Ibu pon suka tau ni cuma bezanya, takyah ler blend. :D

Oat dan epal bersatu
Siap dahh

Stok untuk beberapa hari

Tak lama lagi nak gi oliday kat Pulau. Semalam mama dah capai satu rusk kat supermarket. Tapi ayah tak setuju mama beli cereal/rusk dr supermarket. So takpe..mama sahut cabaran ayah untuk buat homemade rusk untuk bawa gi oliday. So tunggu yer para babies! hehehe

Alhamdulillah kami sume dah sihat. Hari ni hidup kembali normal kepada yg asal like anak2 dah gi sekolah, anak2 dah tido bilik memasing, muaz panjat tangga sampai atas etc :). Cuma mama ada sakit sket gigi, so puasa je la today dapat kurangkan sakit tu.

7 comments:

Ealyie said... Reply To This Comment

Wahhh.. homeade cereal rusk..
Boleh la niaga ngan Ely pasni Puan Farra yeaa... ;)

CT said... Reply To This Comment

alhamdulillah dah sihat...

wahhh homemade rusk ka?? share share...ner tau next bb leh la try wat sendiri...;P

and sorry la x join p pulau tu...lgpun takut cik abg kite x leh nak masuk geng korang...minda lain sket

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

erkk.. saya pun MC seminggu last week. demam, batuk & selsema yg agak dasyat.

Farra said... Reply To This Comment

ely, biar kite try dulu oki

kak siti, mesti share punya kalau jadi hehe

baiti, ye la sekarang ni musim I-L-I, take care oki

oja said... Reply To This Comment

farra...rajinnya awak ni...suka2 sbb dpt resepi free heheheh

naz said... Reply To This Comment

X share ke homade rusk tu?