Monday, November 23, 2009

Home HFMD treatment for Mawaddah

Siapa sangka rupanya demam Mawaddah sejak Khamis mlm Jumaat berakhir dengan HFMD.

Semalam kami outing to DSH. Doktor dah warning that HFMD is easily infected. The best is to seperate Baby and Mawaddah at different house. Tapi Mawaddah refused dok umah uwan, so seperate bilik aje la. Ayah jaga Mawaddah kat umah hari ini.

Kesian anak dara Mama tak boleh makan dan minum even minum susu. Nampak badan makin susut. Tapi semalam petang alhamdulillah dia nak milo sejuk dalam tin tu. Sudah 2 botol dia minum setakat ini.

Doakan Mawaddah cepat sembuh dan tidak berjangkit dengan Mus'ab mahupun Baby Muaz yer kengkawan.

9 comments:

-ummu amin- said... Reply To This Comment

farra, byk2 sabar yer.. ayu doakan mawaddah cepat sembuh.. amin arituh masa demam, doktor pun dah sound.. kalau kuar simptom hfmd cepat2 dtg klinik balik.

LiTtLe^m3 said... Reply To This Comment

alahaii.. anak dara tu sakit ke kak? saya doakan dia cepat2 sembuh

Ealyie said... Reply To This Comment

Mawaddah, get well soon.. Insyaallah

sikulat said... Reply To This Comment

HFMD mmg sgt senang nak berjangkit.. especially bebudak under 4 yrs.

Satu satunye bende yg lalu di makan bebudak nih masa kena dulu.. aiskrim.. dan ape ape air yg sejuk sejuk.. layan ajela.. selagi diorang ade intake.

Farra said... Reply To This Comment

ayu~aminnn

baiti~itu yg tak dapek layan awak tuh..btw, beli apa kat bwy?

ely~aminn

semah~btol..doc soh beli sekerim n jeli..dua2 dia tolaks...sib baik layan air milo sejuk dlm tin

`Ain said... Reply To This Comment

cepat sembuh mawaddah..
selalunya HFMD transmitted kat nursery ajer eh.bebudak lain kat umah babysitter tu amacam?kena inform the makcik so that dia blh buat spring cleaning..

Farra said... Reply To This Comment

k.ain~kat umah pengasuh tade yg sakit HFMD, demam biasa je, itupon lps baik demam baru mai umah pengasuh , suspected tempat awam like playground etc

Hambali ® said... Reply To This Comment

amin. Semoga cepat sembuh ye. Hmm riso pulak dengan 2 beg tangan kami ni ha. Mintak dijauhkan la..

Zuedin said... Reply To This Comment

moga kakak mawaddah ceput sembuh :)