Sunday, November 16, 2008

Alkisah langsirku

Alkisahnya cerita sambungan menjahit langsir.....

Kali ni langsir pintu bilik. Selepas Aida ambil Choc Chip Cheesecakenya, saya rasa semangat pulak nak sambung projek menjahit langsir pintu bilik. Nak tau kenapa dah lama saya stop? Sebabnya saya punya renda tak cukupla..nak pergi semula kedai punyalah LIATT..sebab tu la tergendala. Then, aklau gi kedai pon tak semestinya dapat balik renda yang kita dah beli lama tu.

Disebabkan dapat semangat nak menjahit manik pulak bulan hadapan insyallah, saya rasa baikler di habiskan projek langsir. So tup tup siapla jugak walaupun ada sedikit renda tak cukup. Mak saya kata sambung je la sket guna renda yang dia ada..lagipun warna lebih kurang! Oh ya saya kini menjahit kat umah emak sebab mesin jahit saya dah rosak.

Langsir ringkas yang siap dijahit.

Pintu bilik kiri.

Pintu bilik kanan. Bila dah siap baru saya perasan patternnya berbeza! Dah lama potong beb..sampai tak teringat la. BTW, corak yang atas ni sama corak ngan pintu bilik tidur utama. Apapon syukur je la.

Lepas dah siap..tangan ni rasa tak sabar nak menjahit lagi dan lagi. Dalam kepala otak nak menjahit manik & labuci je sampai buku yang beli hari tu dah khatam dalam masa 2 hari je. Lagi satu teringin nak cari BUKU JAHITAN CADAR. eh ada jual ke ek?

Alhamdulillah aktiviti ukhwahfillah weekend ni:
1) Melawat Zaridah dapat baby Fikri
2) Kenduri doa selamat Siti Aishah nak gi haji. Beliaula yang beli telekung 4 pasang dr Nisastore.
3) Birthday Abir yang ke 6 ;)

what a beautiful weekend ya

++ Mawaddah sihat pulak Jumaat lepas time Mama dia yang jaga..without any medicine she recovers naturally

2 comments:

`Ain said... Reply To This Comment

cantik tuuu.tp u lupa iron dulu sebelum gantung eh.baru pleated dia nampak lebih kemas:)

Farra said... Reply To This Comment

wah..bagusnya tips tu..sy tak terfikir plakk