Friday, May 23, 2008

Toilet training

Saya dah mula menjalankan ‘toilet training’ untuk Mawaddah sejak minggu lepas.

Nampak gaya percubaa pertama tak berjaya. Lihat saja alkisahnya:

  • Hari pertama ( Sabtu) – Membuang air secara senyap di dapar ketika kami sedang menjamu selera hidangan tengahari.
  • Hari kedua (Ahad)- Membuang air besar secara senyap juga di dalam bilik bawah yang baru diubahsuai.

Minggu ni daku takkan putus asa. Mesti usaha dengan lebih dan fikirkan ianya akan berjaya!

My Law of Attraction…I’m in the process of delivering toilet training to Mawaddah. She will be diaper-free by age of 2 years and 4 months. (I have another 2 months!)

Saya baru selesai membaca buku Law of Attraction. LOA sangat berkaitan dengan NLP yang pernah saya utarakan sebelum ini. The law simply says that you attract into your life whatever you think about. Mungkin saya akan kongsikan dalam entry akan datang. ;) Selamat berhujung minggu!

Hujung minggu punya pelan: kenduri kahwin Aiza, tempahan kek, kunjungan dari K. Ain dan macam biasa aktivit 5S.

P/S-Sesapa kalau tahu Jakel dah start sales, tolong inform eh! excited ni 1st time nak gi Jakel

2 comments:

ummi said... Reply To This Comment

kenapalah diriku langsung takde nafsu nak beli apa2 untuk persiapan raya. alamatnya jadi cam tahun lepas lerr.. kesian kat budak2. maknya malas shopping, anak kurang baju raya. kesian mak/mertua, anak/menantu takde mood nak beli kuih2 raya. mungkinkan sbb ada 8 hari lagi tak ganti puasa kot?..

Farra said... Reply To This Comment

tak jugak kak..itu disebabkan akak dlm pantang...kene kurung diri dalam rumah..lgpon nafsu lebih kepada en adam :p

selamat ganti pose yer nanti ;)