Monday, October 9, 2006

Yihaa

This is the truly ‘gift of the year’ for my self. It’s not a dream!! Yesterday, I bought my desired dream..berbulan dah tangguh beb.. not a car, not a handphone, not cosmetic items, not even a fabulous raya dress.

It’s a built oven & mixer. Yeyeh..duit keluar banyak. Rasanya inilah pembelian terhebat dan yang paling berani pernah aku leburkan.

Yesterday also managed baking one biskut rayaà cornflakes rocher. Easy and yet yummy. This week another biscuit: cornflakes swivel.

Excited sungguh nak masak itula inilah..actually sejak start puasa, kami tak pernah lagi kasi apa2 hidangan berbuka utk jiran sebelah. Teruk kan?? Sebabnya kalau buat kuih pon yg sempoi jek..sket plak tu. So this week plan nak wat lbeh sket la kuihnya. Insyallah sabtu nak wat cream puff, ahad nak wat bread pudding. Berangan btol.

Oven letak sebelah peti sejuk sebab tade cabinet lagi. So, next dream to realize is renovate kitchen. 3 tahun lagi kot.Hehe . Nampak tak jelas sgt eh. Gambo dr Internet ni jelas sket.




Ha..ni plak rupa mixerku

5 comments:

puterikiut said... Reply To This Comment

farra..nanti kasik la resepi cream puff tu.. dah lama tingin nak buat tapi takut tak menjadi..

mardhiah12 said... Reply To This Comment

farra, nak resepi biskut2 ko mention tu

farradasmiley said... Reply To This Comment

dah email cream puff..esok email biskut plak ek aini

aida said... Reply To This Comment

weh, aku nak gak resipi cream puff..
beli jenama apa mixer n oven ni farra?

farradasmiley said... Reply To This Comment

Oven Indesit same brand ngan washing machine
Mixer Pensonic
:D