Monday, June 12, 2006

Bicara Ibu

Bercerita pasal Mawaddah, sekembali Mama dari ofis on last Friday, Mama dapati Mawaddah dah tak demam lagi. Tapi malamnya Mawaddah banyak kali bangun dan meragam. Pelik kami sbb bila rasa badannya dah tak panas.

Pagi Sabtu, semasa nak mandikannya, Mama perasan badan Mawaddah ada naik bintik2 merah..paling jelas sekali kat bahagian muka. Pelik lagi. Apa dah jadi ni? Takkan demam campak kot. For confirmation, kami pon segera ke klinik. Dr sahkan dia kene campak air @ measles Jadi, setiap kali mandi kami mandikan guna air daun semambu untuk hilangkan miang.

Ahad pagi, kami dapati the rash dah berkurangan. Pelik lagi. Takkan kejap sangat kene campak. Kami minta pendapat kakak ipar yang kebetulan datang menziarahi kami. Dia kata mungkin juga boleh jadi skin rash kerana kulit alah /bertindakbalas pada ubat. Yang pasti dia kelihatan semakin sihat dan siang harinya tak meragam pon.

Hari ini Mama minta juga Ayah amik UL untuk jaga Mawaddah. Biar anak Mama sihat betol2 baru leh pass kat babysitter. Tak sabar nak jumpa Mawaddah & Ayah petang ni. :) Thanks Ayah for taking care of our Mawaddah.

Lesson of the day:
Tiada yang lain boleh gantikan kebahagiaan & kegembiraan seorang ibu selain berada di sisi anak & suami tersayang ;)

3 comments:

mardhiah12 said... Reply To This Comment

wah, more to mummy talk nowadays, hehe

farradasmiley said... Reply To This Comment

tulah..rase takmo keje ... nk dok umah

mardhiah12 said... Reply To This Comment

aku dah lama rasa macam tu...nak jadi SAHM jer