Tuesday, November 29, 2005

Pilihan

Beginilah …hidup kita banyak pilihan yg perlu dibuat..kami kene buat pilihan berikut dlm tempoh terdekat ni..:
1) Tiles- as planned, kami dh pergi ke Kedai Tiles Diamond @ Jinjang..dan tertarik dgn tiles White Horse Ceramic….so now kene pilih kaler yg sesuai..rase2 cam nak kaler light grey @ light brown. Esok, nak pi survey kedai lain plak..utk cari kaler & harga yg lagi best..apapun dah decide nak White Horse Ceramic


2) Cat rumah- buat masa ni kami dah ada catalog cat brand SKK from Japan..colour & harga not bad..tadi..Aida baru kasi catalog ICI Dulux & Jotun …pinjam dr Aini..Kami dh decide takmo ICI Dulux..coz too expensive..esok survey lagi brand lain: Par & Nippon Paint…lepas dh pilih brand..kami kene pilih kaler pulak utk dapur, ruang tamu luar rumah & bilik rumah belah atas..Saru je dah confirm nak light green for kitchen

3) Hospital Bersalin- next 2 weeks will be my last visit to Clinic..afterthat dah start kene pi hospital..wat masa ni scan pon kami tak pernah wat lagi..psl hospital mmg konfius giler nk pilih ..nk gi Ampang Puteri dah tak syok coz….first, mahal second, Dr Fatimah dah tak koje situ..aku consider mahal la kat situ sbb masa lahirkan Mus’ab dulu: Duduk kat two bedded room for 3 days+2 nights, No Epidural, No Vacuum at cost RM2800. So now mak soh pi Hospital Selayang…mak kata dekat ngan umah..senang sket..but serius tak berkenan coz aku dh plan my 1st night stay nanti nak berehat..meaning that I want to send my baby to Nursery so that I can sleep & rest very well..jahat benor ke ek buat gitu? Ibu2 lain wat gitu gak tak malam pertama tu? Orang kata kat sepitak kerajaan malam2 kite kene tidur skali ngan babykan? Esok, nak pi survey Pusat Perubatan Naluri kat Wangsa Maju..kalau OK…bersalin kat situ la kot…hmm..hm..konfius

3 comments:

IeNa said... Reply To This Comment

farra,

aku tag kat your tag board tapi tak kuar paper.

awat tak bagitau dah ada blog? nanti aku link ur blog to mine :)

farradasmiley said... Reply To This Comment

tak sempat aa nak inform..ko aa ..asyik bz..ajak makan pon bz gak..ingat pesan Aida: kui 5.30pm mesti balik umah :p

m|ss v|xen said... Reply To This Comment

farra.. pilih aa pusat perubatan naluri.. and pilih doktor kamaria.. tuh auntie aku tuh.. and time bersalin pun ngan dier gak.. ckp aa skali ko kawn aku heheheheh
zarid pun bersalin sane :D

ehheheh sorry aa giler promote auntie sendiri :D

-echah-