Wednesday, November 2, 2016

Day 4 in NZ : Queenstown - Te Anau

Hari ni 24 Nov 2015..Selasa...

Kawarau River
Disini adalah lokasi utk aktiviti adrenaline rush gitu iaitu bungy jumping dan zipride. Kami naik zipride je..sebabnya tak mampu nak byr bungy hehe. Tapi dek non..zipride tak mencabar langsung...huhu..maka sapa yg nk gi NZ kumpui la duit for bungy. hehe . Kos zipride 25nzd/pax..same rate child and adult pre-book via bookme. Kalau walk-in mahal sket harganya

Belakang tu orang dok sibuk nak bungee...yg depan ni posing je laaa hahahah


Queenstown park
Berpiknik kat sini sambil anak-anak main kat playground..aritu cam santai2 je...geng lain ntah ke mana....YatiPruz mkn hot choc kek sedap apa ntah tuh hehe. Masa kat sini hanya kami dan IdaMizy sekeluarga je lepak sekali...








Breathtaking view!
Te Anau 
Perjalanan ke Te Anau ni tade la lama sangat. Sampai Te Anau ingatkan nak gi Glowworm ..tapi rupanya kene book awal juga sbb ada schedule tertentu....apapon mmg tade dlm iti asal sebab isu bajet kiki. So petang tu lepas check-in anak-anak just main kat playground motel. Kami stayed at Alpine View Motel . Aktiviti malam tu is just mama outing to kedai tepi tasik Te Anau. Sonok wei tiap-tiap malam girls outing dengan Ida, tapi kat Te Anau ni special sket ada Azrin..TQ Mizy kasi pinjam kete NZ ! hehe


Playground kat Te Anau..sebelah ni ada kedai yg best tau! 

Suke sangat gambar ni..comel
Playground in Alpine View Motel
Ni la kedai yg best tu tau..even Pruz & Din acknowledged that the price is better than kedai di Queenstown #amboikonakjustifyplak
Barang apa yg best kat sini agaknya? ha meh tengok..antaranya adalah:
Pencil case ni kat Queenstown tak jumpa. So wajibun beli kat sini! Paling best ni sbb tebal leh letak powerbank...harga kalau tak silap 3=NZD10...ralat btol la beli 3 je huwaaaaaaaa
NZD5
Range between NZD30-50. Akak pon beli satu huhu. 



 Alpine View Motel

Meh tengok sket gambar...
Dalam bilik ada 3 single beds...belah luar for makayah le 1 queen bed. Selesa sangat

Ni bed queen yer..malam tu tido kene le tutup langsir


This is the view bila bukak pintu belakang
 Untuk motel ni I give 5 star! Highly recommended. Dekat sangat dengan Lake Te Anau..jalan kaki je

Korang...ni kedai yg jual halal food in case korang need that. KAmi terjumpa masa otw balik esoknya dr Milford Sound


No comments: