Monday, December 1, 2014

Harga basikal sekarang

Lama dah anak-anak nak basikal. Finally dapat jugak alhamdulillah. Masing-masing senyum sakan. 


Tricycle for Muaz dan Maher. Harga RM190 each. Harga asal RM220. Sama kaler biru saiz je lain


1 bike untuk Mus'ab dan 1 girl's bike for Waddah. Masing2 berharga RM230. Harga asal dalam RM260. Minta skali lock bike for free for each :)

Mus'ab pakai sunglasses sebab mata tengah recover from operation last Thursday. Later will blog about it. Price tag bike Ab tak tanggal lagi tu! hehe

Maknya tidak ketinggalan jugak! Puas dah asyik jogging kat Taman Botani Kepong. Semalam 5.5KM. So nak jugak cycling! heee Lagipon pon boleh claim tax relief 2014. Maksimum RM300

Dan omma mengidam basikal yg ada kid's carrier belakang tu...tapi jadinya adalah
.
.
.
.

OSCAR! hiks

Dapat RM470 termasuk 1 lock. Ikut harga asal RM600 tengok sini. Specs:
- Shimano Tourney TZ 21 speed
– Bar End
– Suspension Fork
– Aluminium body
– Disc Brake
– Alloy Double Wall Rim
– Innova Tyre

ceh macam la faham specs tu. Benaunya dh try bawak 2 basikal, another one brand volcano. Tapi hok ni lagi sedap bawak masa test drive ehehe. Rezeki tokey basikal semalam. 5 basikal kami borong total RM1300, bahagi 2 resit utk makpak claim tax relief.


Sekian laporan harga basikal terkini ya! Majulah sukan utk diri sendiri :)

1 comment:

izzani nasoha said... Reply To This Comment

assalam,

nak tanya, basikil yang nak perempuan puan naik tu beli kat mana?
Sekadar bertanya untuk anak perempuan saya

Tk