Monday, August 4, 2014

My 1st online shopping from AliExpress!

Salam Aidilfitri kawan2,

Mesti rase Monday blues amat hari ni kan? almaklumlah dah cuti seminggu..so masuk koje 1st day ni rase lemau semacam jer. Macam Smiley pon ada rase gitu tp awal2 dh get something ready for the motivation ahaks. Motivasi koje ari ni adalah mengambil hasil barang yg dibeli online ehehehhe. Idokle motivasi sangat benaunya..barang ni mmg keperluan..kebetulan sampai lepas balik cuti raya

Ini le barang yg ditunggu-tunggu hehe

1. Waist training corset USD33 termasuk pos. Beli dari AliExpress yg berasal dr China. FYI, anda boleh membeli barang2 dr China disini. Memula cari barang ni kat Lelong tapi tak jumpa. So lepas gugel jumpa kat AliExpress, so terus la beli. Memula tu skeptical gak takot barang tak sampai / scan/ etc. Kalau tanya hubby harus la die tak kasi hihi sbb takut kene tipu. Alhamdulillah, order 11 hari lepas dah sampai ni. Kira laju gak! Cara bayaran adalah menggunakan Paypal atau Credit Card. Matawang USD yer.

Pek besar tu dr China via EMS

Ni rupanya yer corset tu..tali2 ni bahagian belakang
Mmg dah puas baca review katanya berkesan. Memula jumpa insta pelakon Faizah Elai tu pakai..sbb tu die dah kurus lepas bersalin. Adik die ada jual tapi tak mampu plak nak bayar mahal. So lepas lupa ni online..beli terus lebih jimat hehe
Yg ni belah depan.  
According to GlamourBoutique.com, when waist training is paired with diet and exercise, it can "radically reduce the waist" and help to reduce food volume intake. Smiley tade masalah berat badan..berat skrang dah ideal. Yang masalah adalah tang perut sbb each pregnancy I gained 20kg so imagine bile dah kempis kat perut tu ada le daging terlebih tu huhu. Skrang tengah buat treatment kat perut as below:
1. Tummy exercise
2. Pakai Gel Mederma dan Skin Therapy Oil to reduce the stretch marks.
3. Nak start pakai this waist training corset 

2. Pore cleansing brush RM21 termasuk pos dari lelong

Dari Korea..tunggu review lepas guna few weeks k
Tujuan entry ni ditulis bukan sebab nak tunjuk barang2 ni...just nak share review on AliExpress ;) So at least I've added 1 review from Malaysian hihi. Buat later I will review on those products ya.

Live healthy is the long term goal supaya senang nak berkerja dan beribadah.

Live simple, frugal and healthy!

1 comment:

Wanni D said... Reply To This Comment

How was your experience using waist training ni?